Han sa jeg ville stryke
 

Det å gå siste året på videregående skole er tøfft, spesielt når èn har vært på utveksling til USA året før....

Første året på videregående skole var for meg en utrolig gøy "lek". Jeg fikk karakteren 4 i 4 fag, mens jeg fikk 5 i de 6 resterende fagene, og dermed gikk jeg ut av første året på videregående med et snitt på 4,6. Strålende glad for snittet, og valgte derfor for å gjøre noe anderledes. Noe nytt. Jeg sendte en søknad til EF, for å delta på deres program som utvekslingsstudent til USA for et helt år. Dette er noe jeg er utrolig glad for at jeg gjorde, men samtidig angrer jeg bittelitt. 

Hva jeg gjorde feil

Sommeren før jeg reiste ut til USA, var det mange som tok kontakt med meg og ønsket meg lykke til. Noen av disse hadde vært utvekslingsstudenter året før, og prøvde å advare meg om å reise ut, men jeg var fast bestemt på dette og ingen fikk lov til å si noe negativt om mitt valg. Jeg ville uansett ikke ombestemme meg, det var til USA jeg skulle, bom basta.

Problemet lå ikke i at jeg var fast bestemt på å dra. Problemet var at jeg ikke forstod forskjellen mellom Norsk skole og Amerikansk skole. Jeg forstod ikke hvilke konsekvenser dette ville følge meg videre. Jeg fikk i tillegg beskjed ikke bare av mine venninner, men av min rådgiver at flere hadde slitt med å komme tilbake til det norske skole systemet, men dette tenkte jeg ikke ville skje meg, for jeg fikk jo 4,6 i snitt!

Skolen var utrolig vanskelig i begynnelsen, lærerne snakket fort, vanskelige ord, og amerikanerne (jentene) var veldig reserverte, for de amerikanske guttene likte svært godt de europeiske utvekslingsstudentene. Etter 2 måneder på skolen var alt blitt mye lettere; språket gle jeg rett inn i, og ettersom jeg kom inn i det hele, begynte fagene å bli som en lek for meg her også. 

Jeg fikk bare gode karakterer, kun en C - tilsvarende 4 i Norge - i kjemi. Jeg var etter dette året veldig klar for å komme hjem for å slå til med gode karakterer i Norge.

Problemet var at i USA hadde de ikke noe form for detaljerende undervisning, som her i Norge. Hva jeg mener er at i USA fikk vi oppgaver som vi fikk på barneskolen, fortellinger med kun en lærer som så over skriveriet. I Norge, på dette avgangselev nivået, må vi ta i bruk virkemidler, begreper fra retorikken osv. Og det var dette som tok meg da jeg kom hjem..

Etter 2 ukers jobbing i USA returnerte jeg til Norge 5 august og var ikke mange dagene før jeg endelig skulle tilbake til norsk skole, men der skiftet jeg ganske så fort mening. Etter første uken på skolen, ville jeg bare bli ferdig, og få siste året overstått. Kjemi klassen i USA var ingenting i forhold til kjemi 2 klassen i Norge. Jeg kjempet gjennom hele året, for å lære meg både vg2 og vg3 kjemi pensumet, for hjelp av læreren fikk jeg ikke.

Snittet fra vg1 til vg3 gikk dramatisk ned, og en liten periode kan jeg være sikker på at jeg var rundt 3 i snitt... Lærerne i de fagene jeg slet i, fikk jeg ingen støtte fra. Og da eksamen tiden var begynt, og kun noen få uker igjen på skolen, fikk jeg beskjed av kjemi lærer: "Kommer du opp i kjemi, så kommer du til å stryke".

Og hva gjorde jeg meg fortjent til den kommentaren ? Det får da gudene vite.. For det har ikke jeg svaret på.
3 dager senere fikk jeg meldingen om at jeg kom opp i kjemi skriftlig eksamen. Jeg var knust, og gråt 2 dager på rad i frustrasjon og i sinne. Jeg hadde klamret meg
til en 2-er i standpunkt karakter, og var lykkelig. Men da kjemi lærer tok fra meg selvtilliten og håpet om en stå karakter på eksamen, ble jeg forbannet.

Dette fuglte etter med et brev, hvor jeg i brevet fortalte lærer om at hvis jeg stod på eksamen, var det ikke til hans fortjeneste.

Dag og natt satt jeg oppe og leste som en lesehest, min mor ansatt en kjemi lærer fra UIA (Universitet i Agder) som jeg skulle ha intensiv læring fra de 3 dagene før eksamen. Vi satt 7 timer hver dag, som vil tilsvare 21 timer på 3 dager, og jeg har ikke lært så mye på kun 3 dager før. Jeg lærte mer enn det jeg lærte på hele 2 år, året i USA og siste året på vg3.

Karakterene for eksamen ble tilsendt fredag 20 juni, og karakteren jeg fikk:

Jeg har ikke andre ord for hvor utrolig skuffet jeg er, for at det går ann for en lærer å snakke til en elev slik. Det er jo jobben deres, å lære oss, forstår vi ikke, skal dere kunne sitte ned med oss å gå gjennom det engang til. Det er jo derfor dere får betalt? For å lære bort til deres elever?

Jeg ville bare hilse min kjemi lærer å si; Du har gitt meg en utrolig urettferdig behandling, jeg ville lære, jeg forsøkte, men andre ting var tydeligvis viktigere for deg, enn å lære bort til ei som hadde hull i pensumet og ikke helt forstod alt du gikk gjennom. Neste gang må du kanskje være litt mer tålmodig, ikke skrive på tavlen og viske det bort før elevene har rukket å få sett hva som står. 
Jeg håper virkelig ikke du behandler noen slik som du behandlet meg, å ignorere dine elever er ikke en grei utvei, det fører til sinne og frustrasjon, det har jeg erfart dette året. Det er en grunn for at jeg ventet 10 minutter for å få et ord med deg, men du fortsatte å snakke om tidligere elever med andre i klassen, i stedet for å hjelpe meg som virkelig ville lære kjemi. 

 

Takk. Men jeg klarte det uten din hjelp. Jeg strøk ikke, jeg fikk 3.

4 kommentarer

22.06.2014 kl.13:50

Men du skrev jo på facebook for litt siden at du strøk i et fag..?

Resimonsen

22.06.2014 kl.22:08

Anonym:
Har desverre ikke sagt på facebook at jeg strøk i et fag :)

camilla

19.04.2015 kl.22:48

Wow, gratulerer! Det er utrolig bra jobba med 3-ern, håper han læreren fikk sparken haha

Resimonsen

19.04.2015 kl.22:54

camilla:
Heia! Tusen takk! Han gjorde desverre ikke det. Hehe. Men ikke lenge til han pensjoneres, så like greit at han får jobbet ut tiden. Men synd for studentene som har han nå da, må jeg jo si.. For de vil vel ha det samme problemet, er de i samme situasjon som meg.. Men får håpe han kanskje skjerpet seg etter min episode :)

Skriv en ny kommentar

Becca & Rose

20 & 3 år, fra Kristiansand Kristiansand, Norge


Velkommen til vår blogg!

Denne bloggen skrives av Becca (Rebecca A. Simonsen) & min vakre Rose (Royal Rose Almires). Bloggen er om vårt ganske perfekte liv sammen. Vi har attitude, vi drømmer stort og streber for det umulige!

>>> Les Mer Om Oss ...


** Jeg driver å tester KK - produkter. Hvis du er interessert, klikk i menyen under header. Skriv mail, eller legg igjen en kommentar hvis du har spørsmål.

♥ Rose&Becca ♥


KONTAKT
Rebecca.simonsen@icloud.com
hits