2014

ETTER 17 ÅR, ENDELIG REALISERT!

Ja - Nå er det jammen ikke lenge igjen til jul. Stuen, kjøkkenet og rommet pyntes og fint blir det!

Slik ser vinduskroken på rommet ut, fint?

 

Det eneste jeg ønsker meg til jul er en stå karakter i matte, da blir jeg fornøyd. Men litt bekymret må jeg da få lov til å si jeg er :/ Det er ikke bare bare å skulle bli et mattegeni på 2 måneder. Men vi får krysse poter og fingre ! :)

Så må jeg jo bare si det at å etter 17 år med et stort ønske om hund, ble det endelig realisert!
Royal Rose Almires, født i Russland, bodd i Tyskland og nå skal bo sitt fine liv i Norge, kom til meg, og det er siden 8 november, altså 41 dager har hun nå bodd hos meg! :) Er en utrolig stolt eier av en kinesisk nakenhund! (Hairy Hairless Chinese Crested).

Jeg kan ikke vente til hun skal få sitt første kull! Det blir utrolig spennende ! :)

 

 video:video

Hører gjør hun og er så vanvittig stolt av henne <3

Gode Rosa mi <3

 

 

Så ses vi til jul!

Det merkes i hjemmet at Jon er tilstede, og vi er utrolig glade som har han i livet vårt! For ja, jeg er vanvittig glad i deg:)
Det som er godt er at du kommer hjem til jul igjen, og kan ikke vente engang til du er hjemme for godt, det skal bli topp!

GOD TUR til Israel i morgen :)

 

er det slikt at jeg har endelig fått kjøpt meg et kamera, som jeg planlegger å ha LENGE, hehe!
Legger med noen bilder, vanvittig greit Canon 700D. :)

 

Ha en fin kveld dere <3 

 

I am back!!

Hallo, jeg er nå tilbake!

Det har vært så sinnsykt mye å gjøre. Jeg har nesten ikke fått tid til å trene! Helt sprøtt spør du meg! :o
Grunnen til det er fordi jeg har fått en nydelig liten jente på fire ben, med helt fantastisk fin personlighet!
Hun er min lille baby! <3

 

Ukene som har gått, har gått til trening 6 dager i uka, og skole i 5 dager i uken. Så nei, de som spør om jeg har ett liv, rister jeg bare på hodet til og smiler. For det stemmer, jeg har ikke ett liv, men jeg lever det livet jeg har og er godt fornøyd med det, for når eksamen er over, så er jeg en fri sjel, og da kan jeg fokusere mer på de viktige tingene i livet. Trening, Rose(min hund) og venner :) Må vell få meg en jobb, når studentlivet begynner da!

Dette er da ett bilde hvor vi våknet opp og tenkte en "selfie" ville hjelpe oss med å kvikne. Hehe 

Rose er da ei jente på snart 2 år (Juli 2015) av rasen Kinesisk Nakenhund. Hun er som du kan se en "Hairy Hairless" Chinese Crested,. (Spørsmål om det, spør i kommentarfeltet).

Jeg har passet henne en del måneder og første hunden jeg har følt så sterkt bånd til. Vi har det utrolig bra sammen. Hun er en veldig nervøs jente av seg, som vi prøver å jobbe med, men uten om det er hun bare helt fantastisk og bringer farger til livet i hverdagen <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en fin kveld!

Han sa jeg ville stryke
 

Det å gå siste året på videregående skole er tøfft, spesielt når èn har vært på utveksling til USA året før....

Første året på videregående skole var for meg en utrolig gøy "lek". Jeg fikk karakteren 4 i 4 fag, mens jeg fikk 5 i de 6 resterende fagene, og dermed gikk jeg ut av første året på videregående med et snitt på 4,6. Strålende glad for snittet, og valgte derfor for å gjøre noe anderledes. Noe nytt. Jeg sendte en søknad til EF, for å delta på deres program som utvekslingsstudent til USA for et helt år. Dette er noe jeg er utrolig glad for at jeg gjorde, men samtidig angrer jeg bittelitt. 

Hva jeg gjorde feil

Sommeren før jeg reiste ut til USA, var det mange som tok kontakt med meg og ønsket meg lykke til. Noen av disse hadde vært utvekslingsstudenter året før, og prøvde å advare meg om å reise ut, men jeg var fast bestemt på dette og ingen fikk lov til å si noe negativt om mitt valg. Jeg ville uansett ikke ombestemme meg, det var til USA jeg skulle, bom basta.

Problemet lå ikke i at jeg var fast bestemt på å dra. Problemet var at jeg ikke forstod forskjellen mellom Norsk skole og Amerikansk skole. Jeg forstod ikke hvilke konsekvenser dette ville følge meg videre. Jeg fikk i tillegg beskjed ikke bare av mine venninner, men av min rådgiver at flere hadde slitt med å komme tilbake til det norske skole systemet, men dette tenkte jeg ikke ville skje meg, for jeg fikk jo 4,6 i snitt!

Skolen var utrolig vanskelig i begynnelsen, lærerne snakket fort, vanskelige ord, og amerikanerne (jentene) var veldig reserverte, for de amerikanske guttene likte svært godt de europeiske utvekslingsstudentene. Etter 2 måneder på skolen var alt blitt mye lettere; språket gle jeg rett inn i, og ettersom jeg kom inn i det hele, begynte fagene å bli som en lek for meg her også. 

Jeg fikk bare gode karakterer, kun en C - tilsvarende 4 i Norge - i kjemi. Jeg var etter dette året veldig klar for å komme hjem for å slå til med gode karakterer i Norge.

Problemet var at i USA hadde de ikke noe form for detaljerende undervisning, som her i Norge. Hva jeg mener er at i USA fikk vi oppgaver som vi fikk på barneskolen, fortellinger med kun en lærer som så over skriveriet. I Norge, på dette avgangselev nivået, må vi ta i bruk virkemidler, begreper fra retorikken osv. Og det var dette som tok meg da jeg kom hjem..

Etter 2 ukers jobbing i USA returnerte jeg til Norge 5 august og var ikke mange dagene før jeg endelig skulle tilbake til norsk skole, men der skiftet jeg ganske så fort mening. Etter første uken på skolen, ville jeg bare bli ferdig, og få siste året overstått. Kjemi klassen i USA var ingenting i forhold til kjemi 2 klassen i Norge. Jeg kjempet gjennom hele året, for å lære meg både vg2 og vg3 kjemi pensumet, for hjelp av læreren fikk jeg ikke.

Snittet fra vg1 til vg3 gikk dramatisk ned, og en liten periode kan jeg være sikker på at jeg var rundt 3 i snitt... Lærerne i de fagene jeg slet i, fikk jeg ingen støtte fra. Og da eksamen tiden var begynt, og kun noen få uker igjen på skolen, fikk jeg beskjed av kjemi lærer: "Kommer du opp i kjemi, så kommer du til å stryke".

Og hva gjorde jeg meg fortjent til den kommentaren ? Det får da gudene vite.. For det har ikke jeg svaret på.
3 dager senere fikk jeg meldingen om at jeg kom opp i kjemi skriftlig eksamen. Jeg var knust, og gråt 2 dager på rad i frustrasjon og i sinne. Jeg hadde klamret meg
til en 2-er i standpunkt karakter, og var lykkelig. Men da kjemi lærer tok fra meg selvtilliten og håpet om en stå karakter på eksamen, ble jeg forbannet.

Dette fuglte etter med et brev, hvor jeg i brevet fortalte lærer om at hvis jeg stod på eksamen, var det ikke til hans fortjeneste.

Dag og natt satt jeg oppe og leste som en lesehest, min mor ansatt en kjemi lærer fra UIA (Universitet i Agder) som jeg skulle ha intensiv læring fra de 3 dagene før eksamen. Vi satt 7 timer hver dag, som vil tilsvare 21 timer på 3 dager, og jeg har ikke lært så mye på kun 3 dager før. Jeg lærte mer enn det jeg lærte på hele 2 år, året i USA og siste året på vg3.

Karakterene for eksamen ble tilsendt fredag 20 juni, og karakteren jeg fikk:

Jeg har ikke andre ord for hvor utrolig skuffet jeg er, for at det går ann for en lærer å snakke til en elev slik. Det er jo jobben deres, å lære oss, forstår vi ikke, skal dere kunne sitte ned med oss å gå gjennom det engang til. Det er jo derfor dere får betalt? For å lære bort til deres elever?

Jeg ville bare hilse min kjemi lærer å si; Du har gitt meg en utrolig urettferdig behandling, jeg ville lære, jeg forsøkte, men andre ting var tydeligvis viktigere for deg, enn å lære bort til ei som hadde hull i pensumet og ikke helt forstod alt du gikk gjennom. Neste gang må du kanskje være litt mer tålmodig, ikke skrive på tavlen og viske det bort før elevene har rukket å få sett hva som står. 
Jeg håper virkelig ikke du behandler noen slik som du behandlet meg, å ignorere dine elever er ikke en grei utvei, det fører til sinne og frustrasjon, det har jeg erfart dette året. Det er en grunn for at jeg ventet 10 minutter for å få et ord med deg, men du fortsatte å snakke om tidligere elever med andre i klassen, i stedet for å hjelpe meg som virkelig ville lære kjemi. 

 

Takk. Men jeg klarte det uten din hjelp. Jeg strøk ikke, jeg fikk 3.

13 years of school

Hey guys!

Fredag kom jeg opp i min sjette, og siste eksamen: NORSK muntlig!

Jeg satt i sengen i går (tirsdag rundt kl 19.00) å klødde meg selv i hodet. Øyene knall røde og prøvde så utrolig hardt for å holde tårene tilbake. Jeg kom opp i Norsk med temaet motkulturer og kulturkonflikter. For å være helt ærlig trodde jeg at dette var de siste 24 timene å vente på før jeg skulle inn til lærer og sensor, for å få stryk karakteren jeg hadde ventet på! Med andre ord, jeg var helt ut av meg... Norsk er ikke mitt sterkeste fag, for å være helt ærlig. Kunne gjerne hatt enda en engelsk muntlig i stedet for norsk.

MEN!

I dag er dagen jeg kan si at jeg er ferdig med 13 års skolegang!!!! FY SØREN Å GLAD JEG ER!!! MEN! Tror ikke det har helt synket inn enda.. Sjokket kommer nok sikkert snart, men nå føler jeg meg stresset, og føler jeg har enda fler eksamen i vente. Bare deilig å tenke på at jeg ikke har fler, det var min aller siste!

Håper deres eksamener har gått bra!! Venter fortsatt på karakterene fra mine skriftlige eksamener, tvi tvi!!!!
Sola skinner i Mandal - Ren harmoni

Hei hei!

For en strålende dag! Ja, dette er ren harmoni å være her i mandal! 
Min kjære Mariell og jeg slapper av og koser oss i dette flotte været med to søte hunder.

Sheila og min Rose, som du ser på bildene under.

Her på Lande, i Mandal, skal jeg kose meg til i morgen (søndag kveld). Kan ikke klage på livet
akkurat nå. Dette er bare helt fantastisk! :)

Håper dere har en flott feriere (for dere som har det), og resten en flott helg! 

 

Gamle tider - Nye tider

Husker du da du var liten, du ønsket så utrolig mye at du skulle vært eldre? Da du var 15-17 år og ønsket du var 18 og kunne bare flytte ut?
Vel.. Det husker jeg utrolig godt. Jeg var faktisk 11 år og ville være stor og sterk, så jeg kunne eie min egen gård, med 18 hunder (allerede funnet ut hvilkne raser jeg ville ha) og mange hester. (spesielt min bestevenn, Max, som da var Hafflinger --> Bildet nedenfor). Ja. Jeg var så klar. Jeg ville bli dyrlege, og gifte meg med en dyrlege. Jeg ville leve mitt drømme liv.

Ting har forandret seg så utrolig mye siden den gang! Nå i dette minuttet som jeg sitter her og skriver, er det ikke dyrlege jeg kommer til å bli. Den drømmen gav jeg opp på..
Alle mine ønsker har faktisk snudd seg helt på hodet. Hund kommer jeg garantert til å få meg. Men i det sekundet jeg fikk øynene opp for hva jeg egentlig interesserer meg for.
Det er ikke kjemi, fysikk og biologi som jeg hadde trengt for å bli dyrlege. Nei. Jeg ønsker sterkt å bli LEKTOR av alle ting. Språk er min ting. Jeg har alltid hatt en stor passion, for både Spansk og Engelsk. Og det er det jeg nå vil satse på! Og spennende skal dette året foran meg bli! For neste år blir det nemlig UIA, hvis jeg får min mattekarakter opp og holder snittet.

Følte jeg måtte få dette ut av systemet, mange har spurt meg om nettopp dette. Så nå som dere leser, fikk dere svaret på mine mål og ønsker :)

 

God natt!

 

Meg og bare meg...

Jeg er ikke den jenta som føler at jeg MÅ stelle meg hver dag, for å ta meg best mulig ut! Nei. Jeg er ikke den jenta som går i dyre merkeklær, som kjøper Acne skjerf for å prøve å vise min status på hvor mange penger verken jeg eller mine foreldre har. Jeg er bare meg, simpelt nok. Jeg kan gå til skolen med håret i tutt, usminket og blek i fjeset, joggebukser, og UGGs som ikke er ekte UUGs. Det er ikke det at jeg ikke liker det, jo, jeg syntes de som eier slike dyre antrekk passer det, og klærne er jo kjempe flotte, for all del!

Jeg har kanskje ikke det dyreste, men hvis jeg skal ha noe, skal det være kvalitet!

Poenget mitt er, som tittelen sier, meg og bare meg.. Jeg er bare meg selv. Og slik liker jeg det. Jeg kjøpte et par skinnsko til 1000,- og er KJEMPE fornøyd. Merker de er det eneste jeg går i, nå for tiden! hehe. Det er viktig å være fornøyd med seg selv :) Ikke mist troen på det selv,  løft hodet, smil, for vi er alle unike! 

 

Ha en flott start i morgen, mandag! Smil og tenk på det; Du er heldig med det livet du har, og jeg er glad for at du er du, og jeg er jeg :)
Kose helg

Denne helgen består av det å bare slappe helt av.
Jeg passer en hundegjeng på 17. 13 Chiuahuaer, 1 russisk toy, 1 kinesisk nakenhund og 2 Engelsk staffordshire bullmastiffer.
Ja, de er virkelig så mange at noen ganger mister jeg tellingen. hehe, men koselig er det!

 

Ha en fortsatt fin helg! :)
I.am.fine

Sekundene tikker, minuttene går, og timene løper av gårde.
Livet går så alt for fort, og snart er det over og ut med videregående skole.
Etter sommeren begynner forberedingene til videre utdanning, og tror valget har landet på Universitetet I Agder, UIA.

I og etter Amerika innså jeg hvor utrolig heldige vi er som bor i Norge, som er født og oppvokst her. Den sanne sannheten er at vi faktisk har vunnet i lotto. Det er ren flaks at vi nordmenn er så heldige som bor her, har tak over hodene våres, og økonomien til å kunne leve av. Det er ikke så mange andre som har så bra støtte som vi har, med tanke på pengeordninger, stipend eller lån, nei, vi er utrolig heldige! 

Jeg har fått endel henvendelser av gode venner og familie, om jeg har det bra.. Svaret er ja. Jeg kunne ikke fått det bedre akkurat nå. Selvom om livet i Amerika har resultert i senere hjemmelengsel og deprimerende tider, velger jeg nå å glede meg til å komme tilbake til Amerika, og besøke plassen jeg har hatt hjemmelengsel for, og gå inn i de glade tidene og gøye dagene med min herlige Amerikanske familie! Jeg savner dem så utrolig, og det har jeg gjort siden dagen jeg sto på flyplassen i tårer og sa farvel, helt siden den dagen jeg reiste...

 

Men jeg har det bra, prøver og ikke tenke på hva jeg skulle gjort og ikke gjort. Jeg velger å heve hodet å se fremover mot sommeren, mot fremtiden! 

 
Becca & Rose

and 3 år, fra Kristiansand, Norge/Norway


Velkommen til vår blogg!

Denne bloggen skrives av Becca (Rebecca A. Simonsen) & min vakre Rose (Royal Rose Almires). Bloggen er om vårt ganske perfekte liv sammen. Vi har attitude, vi drømmer stort og streber for det umulige!** Jeg driver å tester KK - produkter. Hvis du er interessert, klikk i menyen under header. Skriv mail, eller legg igjen en kommentar hvis du har spørsmål.

♥ Rose&Becca ♥
hits